Romantisch bakhuisje voor twee

Naast de boerderij bevindt zich ons bakhuisje dat groter is dan de meeste in de provincie (30 m2). Na een grondige restauratie is dit minihuisje voorzien van alle comfort met behoud van de oude elementen.

Dit bakhuisje, ook wel stookhok genoemd, heeft verschillende functies gehad. Het bestond uit twee gedeeltes: het voorste gedeelte werd vooral in de zomer gebruikt door de boerenfamilie: "Na Pasen kreeg het voorhuis van de boerderij een grote voorjaarsbeurt waarna de houten vloer opnieuw in de  (ossenbloed rode) verf werd gezet. Dan woonde de boerenfamilie in het bakhuisje waar ook gekookt werd. ’'s Nachts kroop men wel weer in de vertrouwde bedstee in de boerderij. Het was een drukke tijd met werken op het land en je hield dan het voorhuis schoon" , vertelde onze buurvrouw Hennie Dragt. 

 

Het is een fraai minihuisje geworden met alles erop en eraan: kamer met keukentje, slaapkamer voor 1 of 2 personen en een badkamer met douche en toilet. Het geheel wordt verwarmd met vloerverwarming, zodat we er het hele jaar gasten kunnen ontvangen.

 

Verschillende wandel- en fietsknoopfroutes zoals de Loop van de Reest komen langs onze boerderij. Wij beschikken over een keur van kaarten waar u mee op pad kunt.

    

Stijlvol ingericht met bijzondere details


Telefonisch of per mail informatie en reserveren - Wilt u liever telefonisch uw reservering doorgeven, dan kunt u ons bellen (tel. 0523-658563 / mobiel: 06-46455108) of per e-mail info@dewildenberg.nl